Volgers

vrijdag 1 augustus 2014

Voor het eerst! --> 'Anne's Breihoek - Weggeefhoek'

Het leek me leuk om een 'Anne's Breihoek' weggeefhoek te maken, elke maand maak ik iets wat bij een bijzonder verhaal past. Het eerste verhaal gaat over een heel klein meisje genaamd Floor Bernica Voorintholt.

Het verhaal

Een oud klasgenootje van mij, Judith Voorintholt, was zwanger van haar derde wondertje, tijdens de zwangerschap was bekend dat de baby achter liep in groei, wel drie weken. Na een tijdje in het ziekenhuis te hebben gelegen, is op 17 juli 2014 Floor Bernicia geboren met een zwangerschapsduur van ruim 35 weken. Floor woog maar liefst 2030 gram. Ze is zowel prematuur als dysmatuur, maar ondanks dat mocht ze op 29 juli naar huis met het gewicht van 2125 gram!'Het is een klein vechtertje ondanks dat ze zo klein is heeft ze al veel overwonnen. Na een moeilijke zwangerschap  waarin ze niet wisten hoe ze geboren zou worden doet ze het werkelijke uitstekend. Ze heeft geen zuurstof nodig gehad en heeft maar een halve nacht in de couveuse gelegen.' liet Judith mij weten.

Wat Floor Bernicia extra bijzonder maakt is de betekenis van haar naam die zo ontzettend goed bij haar past, Bernicia betekend; iemand die overwinning brengt, en dat heeft ze op deze jonge leeftijd zeker al gedaan!


Voor dit bijzondere meisje mocht ik een lief roze prematuur mutsje maken, gehaakt van 100% scheepjeskatoen, klik voor patroon van het mutsje hier . Daarnaast heb ik naar het idee van de beroemde inktvisjes en earlybirds een simpele zelfgemaakte creatie gemaakt, met haar eerste naam Floor wat 'bloem' betekend en natuurlijk een bijpassend bloemetje. De slierten die aan de inktvissen en earlybirds zitten zorgen ervoor dat de baby zich meer ontspant. Voor meer informatie kijk op hun FB-pagina's of websites.Binnenkort volgen er meer 'knuffeltjes' met slierten. Deze knuffeltjes en de knuffeltjes van zowel de inktvisjes als de earlybirds geeft een gevoel van geborgenheid aan de kindjes, ze denken dat de sliertjes (staart) een vertrouwd gevoel geeft omdat het de navelstreng nabootst. Ook trekken baby's hun slangetjes minder vaak uit hun neus doordat ze de sliertjes van het knuffeltje vast hebben. Voor meer informatie zie google!

Floor met haar knuffeltje 

Wil je ook iemand opgeven voor de maand september? Dat kan! Mail naar annesbreihoek@gmail.com 

2 opmerkingen:

Reactie :)